allnews-epirus

Βλάβη σε Airbus A320 της Aegean, πάνω απο τα Γιάννινα -Επέστρεψε με ασφάλεια στην Αθήνα

Ενώ πετούσε πάνω απο τα Γιάννινα με προορισμό την Βιέννη ο πιλότος ενός αεροσκάφους Airbus A320 της Aegean, ενημέρωσε την εταιρεία οτι τα συστήματα ασφαλείας του αερ/φους, προειδοποιούσαν για βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα. Του δόθηκε η εντολή να κάνει στροφή και να επιστρέψει στο "Ελ Βενιζέλος", απ΄όπου είχε απογειωθεί πριν περίπου μισή ώρα και να μη συνεχίσει το ταξίδι του για την Βιέννη. Έτσι κι έγινε και το Αιρμπας προσγειώθηκε με ασφάλεια στο "Ελ Βενιζέλος". όπου οι τεχνικοί ανέλαβαν να εντοπίσουν το πρόβλημα που παρουσιάστηκε και να το επιδιορθώσουν. Οι επιβάτες με άλλο αεροπλάνο προωθήθηκαν στον προορισμό τους.
Σε δηλώσεις της η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Aegean Airlines, Σταυρούλα Σαλούτση, σημείωσε ότι «δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό». «Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος του αεροσκάφους διαπίστωσε ότι ένα από τα πέντε computers υπεύθυνα για την πλοήγηση του αεροσκάφους παρουσίασε βλάβη, ενώ ο ίδιος δεν μπόρεσε να κάνει επαναφορά του συστήματος», επεσήμανε η κ. Σαλούτση. Η τεχνική διεύθυνση και ο κυβερνήτης αποφάσισαν να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Αθήνα, για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση της πτήσης, υπογράμμισε η κ. Σαλούτση. 
Τέλος, επεσήμανε ότι το αεροσκάφος ήταν σε θέση να ολοκληρώσει την πτήση με προορισμό την Βιέννη, ωστόσο αποφασίστηκε η επιστροφή του αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος», ώστε να αντικατασταθεί το computer που παρουσίασε τη βλάβη καθώς δεν ήταν σίγουρο ότι υπήρχε αντίστοιχο ανταλλακτικό στην Βιέννη.

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη