allnews-epirus

Ξέσπασε στον Λεβαδειακό ο ΠΑΣ με 4-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου


Ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο, αφού στον αγώνα ρεβάνς στους Ζωσιμάδες για την φάση των «16» επικράτησε 4-0 του Λεβαδειακού και ανέτρεψε το εις βάρος του 1-0 από το πρώτο παιχνίδι στη Λιβαδειά. Σκόρερ των Ηπειρωτών, που ήταν καλύτεροι στον αγώνα από τους Βοιωτούς και πήραν δίκαια την πρόκριση, οι Τζημόπουλος (30΄), Κόντε (38΄, 79΄) και Γαρουφαλιάς (90+2΄).
Από το ξεκίνημα ο ΠΑΣ Γιάννινα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου έκανε το 1-0 και ισοφάρισε το σκορ του αγώνα της Λιβαδειάς. Σκόρερ ο Τζημόπουλος με προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ. Η μπάλα βρήκε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα. Ο ΠΑΣ συνέχισε να επιτίθεται και στο 37΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Κόντε έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Λεβαδειακού.
Ό,τι δεν κατάφερε ο Ισπανός σε αυτή τη φάση το πέτυχε στο αμέσως επόμενο λεπτό (38΄), όταν σε σέντρα μέσα στην περιοχή πετάχτηκε και με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 2-0. Στο δεύτερο μέρος ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβασε την απόδοσή του, αλλά έμεινε μακριά από το γκολ. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι έχασαν και άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν, ενώ αύξησαν τα τέρματά τους σε τρία στο 79΄ και πάλι με τον Κόντε (πλασέ σουτ).
Την πρόκριση του ΠΑΣ «σφράγισε» στις καθυστερήσεις του αγώνα (90΄+2) ο Γαρουφαλιάς με σουτ στην κίνηση από μεταβίβαση του Μανθάτη.
Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)
Κίτρινες κάρτες: Μιχαήλ, Σκόνδρας, Αποστολόπουλος / Σουμπίνιο, Ντιόγκο, Αντιλέχου, Καλτσάς, Μπελγκαζουανί
Οι συνθέσεις:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Σκόνδρας, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Αποστολόπουλος, Γαρουφαλιάς, Κόντε, Βιδάλ (77΄ Μανθάτης), Γιάκος (85΄ Χαλκιαδάκης), Μπετρά (75΄ Σολτάνι).
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Σωτηρίου, Τριποτσέρης, Ντιόγκο (69΄ Ζαραδούκας), Μητρόπουλος, Καλτσάς, Σουμπίνιο (83΄ Καθάριος), Λεονάρντο (46΄ Ιωαννίδης), Αντιλέχου, Μπελγκαζουανί, Γιακουμάκης, Φαβάρο.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Για τους επαναληπτικούς της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα.
ΤΡΙΤΗ 9/1
ΟΦΗ-Πανιώνιος 0-1 (0-2)
ΠΑΟΚ-Τρίκαλα 2-1 (5-1)
ΑΕΚ-Παναιτωλικός 1-0 (4-0)

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/1
Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-0 (2-0)
ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 4-0 (0-1)
Ξάνθη-Λάρισα 2-0 (0-3)
Παναθηναϊκός-Λαμία 1-0 (1-4)

ΠΕΜΠΤΗ 11/1
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 19:30 (1-0)

Δημοσίευση σχολίου

Νεότερη Παλαιότερη